Kvamskogen og omegn er et eldorado for friluftsmennesket. Nå kan du sikre deg fritidsbolig i disse nydelige omgivelsene, og oppleve den storslåtte naturen rett utenfor stuedøren. Fra fantastiske vinteraktiviteter, til spektakulære naturopplevelser hele året, jakt, fiske, bærplukking, golf, bading, blomstring i Hardanger og koselige kafebesøk i Nordheimsund, bare for å nevne noe. 

I tillegg til minneverdige naturopplevelser i vakre Hardanger og Samnanger er det også kort vei til et yrende storbyliv, shopping og underholdning i Vestlandets hovedstad Bergen. Mulighetene er mange!


Nyt naturen

Et friluftseldorado

Kvamskogen er området som strekker seg over fjellplatået mellom Samnanger og Hardanger, som går fra ca. 400 til ca. 1300 moh., og har i alle år vært et populært utfartssted for tur- og skisultne Bergensere.

Området byr på noen av de beste fjell- og fjordopplevelsene som landet har å by på, og listen over turer å gå, og fantastiske steder å besøke er utømmelig. 

Et godt utgangspunkt for å skape minneverdige naturopplevelser for hele familien.


Din destinasjon

Kvamskogen

Eikedalen og Kvamskogen er et skieldorado om vinteren, med ca. 35 km preparerte alpine nedfarter og 65 km preparerte langrennsløyper. 

Det er også kun en kort kjøretur til flere alpinanlegg, langrennsløyper, golfbane, flotte badestrender, muligheter for dykking, fisking og padling i Hardangerfjorden, samt sommerski på Fonna Glacier Ski Resort, Hardangerbadet i Øystese, cafebesøk i Norheimsund, og alle mulige servicetilbud i Bergen by - som konserter, restauranter, lekeland, trampolineparker, badeland, Iskanten, Akvariet, shoppingsentre, og mye mye mer.


En favoritt

Eikedalen skisenter

Eikedalen Skisenter er det desidert største alpinsenteret på Kvamskogen, og tilbyr løyper som passer for alle.

Her finner du et stort utvalg alpinløyper for ulike ferdighetsnivå.  For den fryktløse har anlegget terrengpark med det man forventer av hopp og rails, og terrenget utenfor løypene er ypperlig for frikjøring. Her ligger lekent, men slakt terreng direkte tilgjengelig fra heisene. Ingen andre bynære alpinanlegg i Norge har så god off piste som Eikedalen.

Enten man liker preparerte nedfarter, løssnø til knærne, luftige svev på big jumpen, eller om man tar sine første svinger i barnebakken, så finner man alt i Eikedalen.


Bynært

Vestlandets hovedstad

Kun 45 minutter fra Eikedalen finner vi et livlig sentrum i Norges nest største by, Bergen. Her finnes alt som du forventer å finne i en storby.

I Bergen finner du alle mulige servicetilbud. Om du er ute etter shopping, restaurantbesøk og underholdning finnes det et stort utvalg innen alle sjangere. For musikkinteresserte finnes det store musikk festivaler og konserter. For barn finnes det også mye spennende, alt fra badeland, lekeland, trampolineparker, iskanten og klatrepark, til rare dyr og fisker på Akvariet, og mye mye mer.


Årstider

Fantastiske opplevelser

Har du hytte i Eikedalen er du aldri langt unna de gode opplevelsene - hele året! Eikedalen er et flott utgangspunkt for mangfoldige turer og gir tilgang til vakker natur og fjelltopper med flott utsikt.

Området byr på alt fra fantastiske vinteraktiviteter, til aktiviteter vår, sommer og høsta - som jakt og fiske, tur- og bærplukking, bading på fine sandstrender, golf og blomstring i Hardanger, bare for å nevne noe.

De som ikke har fått nok av ski og snø på vinteren, kan ta turen til Folgefonna som har et av Europas fremste sommerskisentre, lokalisert 1200 moh på isbreen Folgefonna.

Med sin lengde på 179 km er denne fjorden verdens tredje lengste fjord. Den langstrakte fjorden byr på noe av den flotteste naturen du kan finne i Norge. Lei båt, bli med på Fjord Safari eller Fjord Cruise. 

Mulighetene er mange!